1. Batteritid
En af de mest essentielle ting ved en robotstøvsuger er, at den har batterikapacitet nok til at rengøre alle de overflader, som du gerne vil have rengjort. Forskellige modeller har forskellig batteritid, og det er normalt at have omkring 60 minutters batteritid på maks. styrke med et fuldt opladet batteri.
I dag er teknologien kommet så langt, at de fleste robotstøvsugere automatisk vender tilbage til ladestationen, når batteriet er ved at være tomt, til modsætning så var det nødvendigt for tidligere modeller, at man selv skulle flytte robotstøvsugeren til ladestationen, når den løb tør for strøm. Det kan tage alt fra 2 til 5 timer at lade batteriet helt op, men på omkring 60 minutter med støvsugning burde det meste af rengøringen være klaret, hvis robotstøvsugeren har en kraftig motor.
2. Gulvvask
En anden ting at se på, er hvorvidt robotstøvsugeren har 2-i-1-funktion ved både at støvsuge og vaske gulvene. Nogle topmodeller kommer nemlig i dag med sin egen moppefunktion, så robotstøvsugeren mopper samtidig med, at den støvsuger eller gør de to ting efter hinanden. Genialt? Ja!
Nogle gulvoverflader kræver mere end andre, og en robotstøvsuger fungerer bedst på hårde gulve. Alligevel er nogle modeller tilpasset, så de kan køre på både korthårede og langhårede gulvtæpper, sådan at disse gulvoverflader også kan rengøres. Sådanne modeller kommer dog ofte uden moppefunktion, da dette kan skade tæpperne mere, end det rengør dem.
3. Fleksibilitet og bevægelighed
Hvis du ikke ved så meget om moderne teknologi såsom robotstøvsugere, så stiller du sikkert dig selv dette spørgsmål: Falder robotstøvsugeren ned ad trappen? Svaret på det er et rungende nej. Robotstøvsugerne er udviklet med sensorer, som udsender signaler både frem og til siderne, sådan at den til enhver tid er opdateret på afstanden til en væg eller kant. Samtidig har robotstøvsugeren sensorer på undersiden, som sørger for at robotstøvsugeren ikke kører ned ad trapper eller kanter uden tærskler.
En anden ting at kigge nærmere på er din indretning og dine ting og møbler samt højden på møblementet, så robotstøvsugeren kan køre under de møbler med afstand under. Her anbefaler vi, at du måler højden på det laveste møbel, og sammenligner dette mål med højden på støvsugeren. Du kan finde målet på robotstøvsugeren, da det vil være oplyst under produktets specifikationer. Der findes modeller, som kan komme under 1,5 til 2 cm høje forhindringer, men dette vil naturligvis gå ud over sugeevnen og en eventuel moppefunktion.
4. Sugestyrke
En robotstøvsuger der suger dårligt hjælper som regel ikke ret meget. Sugestyrken oplyses i watt (W) eller pascal (Pa), og en gennemsnitlig robotstøvsuger burde have en sugestyrke på mellem 3000 og 4000 Pa. Jo bedre sugestyrke, jo mere kan robotstøvsugeren suge op på samme tid. Dette gælder også størrelsen på tingene og deres vægt.
Nogle robotstøvsugere kan eksempelvis også suge metalkugler op, hvilket er noget der ofte reklameres for, fordi det viser, hvor kraftig robotstøvsugeren egentlig er. Hvorvidt en robotstøvsuger kan være effektiv på et gulvtæppe har også noget at gøre med sugestyrken, da en højere sugestyrke vil få robotstøvsugeren til at plukke endnu flere partikler og mere skidt op af gulvtæppet.
Og skulle du være bange for støjniveauet, så er dette som regel ikke noget, der er værd at bekymre sig om. En normal robotstøvsuger har et støjniveau på mellem 40 og 80 dB, mens modellerne med ekstra god sugestyrke har et støjniveau på 60-90 dB. Her bør du vurdere effekten og slutresultatet i forhold til, hvor lydfølsom du og familien er, når robotstøvsugeren arbejder på at rengøre gulvet.
5. Automatisk opladning
Robotstøvsugerne kommer med ladestationer, som bruges til at oplade robotstøvsugerne med, når de ikke er i brug. Forskellige modeller har forskellige ladestationer og varierende effekt på disse, og derfor kan man finde robotstøvsugere, som bliver fuldt opladet på blot 2 timer, og nogle mere kraftige modeller bruger længere tid på at lade op, og det kan tage op til 5 timer.
En robotstøvsuger behøver ikke være fuldt opladet for at fungere, men det er meget nyttigt i forhold til at få glæde af den maksimale sugestyrke. Har robotstøvsugeren også en moppefunktion, er det bedst, hvis du sørger for, at den har vand i sin beholder, sådan at gulvet ikke bliver moppet uden væske. De fleste modeller advarer om en tom beholder ved enten at vise en fejlmeddelelse i displayet eller via robotstøvsugerens smartphone-app, som de fleste modeller har i dag.
Vi håber, at denne artikel har været til hjælp for dig, der er på jagt efter et enklere liv og en mindre stressende hverdag ved at finde dig en robotstøvsuger. Hvis du har spørgsmål om noget som helst angående vores robotstøvsugere, så kan du altid kontakte vores kundeserviceteam her.
Vidste du, at Neatsvor X600 Pro blev kåret som bedst i test af Hjem & Hages robotstøvsugertest?
Pingback: Hvor ofte tømme robotstøvsuger? | Neatsvor Norge